Sundsvall och musiken

Hej igen! Efter en tid med långflytt och lärarjobb på heltid vart det visst tyst här så man skulle ju kunna tro att det inte hände nåt…

Så är dock inte fallet! 2017 hamnade jag i Sundsvall i och med nytt jobb på kulturskolan här. Där är jag gitarrlärare och har också haft tillfälle att arrangera musik åt jobbet. I Sundsvall har jag hittat en ny kreativ musikmiljö där jag trivs och börjat bo in mig. Då jag jobbar deltid numera har jag tid över att spela med lokala band som Viva Colombia, Gunbrittådom och, som det ser ut sen förra veckan, också la Nordika. Alltså folkmusik och salsa. Och så skriver jag nya låtar, förstås! Inspelningen av ett nytt album som legat på is kommer så sakteliga igång igen. Ett par spelningar med egen musik har det också blivit, och fler kan det bli. Boka mig, alltså 🙂

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Folk, renässans och barock bland båtarna

Japp, då har jag tagit upp gitarrsolospelandet igen, i from förhoppning om en fortsättning.

Bilder från den 12/7 och spelningen på piren i Västervik.

Foto: Roger Carlsson

Foto: Roger Carlsson

Foto: Per Malmborg

Foto: Per Malmborg

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Elaka Häxan hälsar från Långrådna!

Hej alla! Igår spelade jag på mysiga Långrådna Kultur och Gästgiveri utanför Valdemarsvik. Det blev drygt en timmas program med mina låtar inför en liten men god publik. Den Elaka Häxan var förstås med och sjöng sin sång som vanligt.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Spelningar i sommar

Ni som bor i Småland eller har vägarna förbi, fröjdoms! dessa konsertdatum är hittills bokade i sommar:

12/7, 21.00 Västervik, piren. Gitarrkonsert.

21/7 19.00 Långrådna Kultur och Gästgiveri, Viskonsert.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Låtskrivarworkshop i sommar

Då kan jag tala om att jag kommer att ge en workshop i låtskrivning på Långrådna kultur och Gästgiveri den 20-21 Juli. Intresserade på alla nivåer är välkomna, kursen innefattar både kom-igång och härligt hantverkande med att pussla ihop text och melodi.

Gästgiveriet är ett mkt trevligt ställe där det finns möjlighet till övernattning och att äta gott, förstås! Vi avslutar med konsert och jam.

I gästgiveriets program kan ni läsa mer om min kursen och andra trevliga kurser och aktiviteter som äger rum under året.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Bilder från Folk- och Världsmusikgalan

Ja, det var ju inte igår jag var där, men tänkte ändå det kunde vara kul att lägga upp några bilder här från Folk- och Världsmusikgalan och paneldiskussionen jag deltog i  i vintras.

Vi diskuterade många intressanta aspekter av samband och särart vad gäller s.k. ”litterära visor” och folkvisor, kom kanske inte fram till något nytt men många intressanta synpunkter luftades. Med i panelen var: Jan Hammarlund, Lucas Stark, Nanna Walderhaug, Astrid Selling, Anders Gunnarsson och Johanna Bölja. Moderator, Dan Lundberg från Statens Musikverk och Visarkivet.

Jag passade också på att dra ett par låtar på lokala visans vänner.

Lucas Stark och jag i panelen. Foto: Gun Hemström.

Lucas Stark och jag i panelen. Foto: Gun Hemström.

Hela vispanelen på Folk- och Världsmusikgalan.

Hela vispanelen på Folk- och Världsmusikgalan. Foto: Gun Hemström.

Spelar på Visans Vänner. Foto: Gun Hemström.

Spelar på Visans Vänner. Foto: Gun Hemström.

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Ensamhetshaven

En gång för länge sen gjorde jag ett arr och en sångbar översättning av Iván Landinez’ låt Señales från skivan La Populär (2008) . I maj 2010 spelade vi in min svenska version hemma hos herr kompositören. Nu tycker jag att det är lite synd att den samlar damm för jag är faktiskt nöjd. Iváns texter är en fröjd att översätta, jag fastnade särskilt för bilden av den ensamma människan som sjunken i havet som är för djupt för att några signaler ska nå upp till ytan. Här har ni denna kära gamla demo med text till och en mkt allvarlig bild på översättaren från tiden det begav sig.

Simma lugnt alla, det är förhoppningsvis inte så långt till bebodda trakter som det känns 😉

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Deltar i paneldiskussion på folk- och världsmusikgalan

Nu händer det roliga saker, jag ska till Folk & Världsmusikgalan där jag och några musiker- och pedagogkollegor ska diskutera visor och folkmusik inför publik.  Det ska verkligen bli jätteroligt! Missar förstås inte galakonserten sedan samma kväll…

Lördag den 18/3 kl 13.45 på Dunkers i Helsingborg: Grenar på samma träd eller helt olika träd?

En diskussion kring historia, utveckling, likheter, skillnader och korsbefruktning mellan folkmusik, folkvisa och den s.k. litterära visan. Paneldiskussionen kommer att beröra historiken och utvecklingen hos folkmusik, folkvisa och visa och dessutom kommer jämförelser att göras med internationella förhållanden när det gäller genreindelning och utvecklingstendenser. Paneldeltagarnas stora kunskaper och engagemang kommer att borga för en intressant diskussion med spännande slutsatser.

Paneldeltagare är Dan Lundberg, moderator, docent och chef på Svenskt visarkiv, Jan Hammarlund, (bilden t v)  folksångare och visdiktare, Astrid Selling, riksspelman, folksångerska, kompositör och musikarrangör, Anders Gunnarsson, riksspelman och styrelseledamot i Visan i Sverige, Johanna Bölja, folksångerska och pedagog, Lucas Stark, vissångare, och Nanna Walderhaug, vissångare, lärare i låtskrivning och gitarrspel på visskolan i Västervik.

Folk & Världsmusikgalan

Publicerat i Uncategorized | 1 kommentar

Nytt år, nya spelvideor

 

Då har jag satt igång och spela in mina låtar också med bild, mera kommer framöver. Jag lovar, det kommer inte att ta ”Hundra år” 😉

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Spelar in nya skivan själv!

DSC_0095Hej alla!

Nu är jag på gång med ett heminspelningsprojekt som med hjälp av ljudteknikern Ulrik Ågren ska bli en ny skiva vad det lider.

Det blir tidigare outgivna låtar i arrangemang för en eller flera sångare och gitarrer.

Jag sjunger/spelar/spelar in alltihopa själv, Ulrik mixar.

Har ännu inget slutdatum för produktionen, men jag vet att ni kommer att få höra mer om det här inom 2017!

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar