Smakprov från kommande skivan!

Presenterar stolt första låten från min kommande skiva! Ett klipp ur pre master.

Har förmånen att samarbeta med ljudteknikern Ulrik Ågren, som filat fram det snygga westernsoundet och slagverkaren Erik Barthold, som hjälpt mig ackompanjera min hämnare när hon äntligen rider in i stan… kanske hon dansar ut igen sen!

Räknar med att skivan kommer bli full av finsnickrade texter på svenska och skönspelande västernorrländska gästmusiker. Ett heminspelat ”studioalbum”.

Text, musik, arr: Nanna Walderhaug

Gitarrer, bas och sång: Nanna Walderhaug

Slagverk: Erik Barthold

Mix: Ulrik Ågren

En del låtar hittar hem!

Ä som jag ä, min gamla allsångsdänga från visscenerna har hittat hem musikaliskt hos Härnösandsrockbandet Fred Peck’s. Ser fram emot (och skriver på) mer musik med detta gäng.

Salsa på svenska!


Stenväckare- en av mina låtar som kommit att bli en del av salsabandet La Nordikas repertoar.
Bandets slogan är ”Sabor con acento escandinavo” – vi vill att det ska höras att vår originalrepertoar faktiskt är lite svensk, mina texter och mina arr är en del av det konceptet.
Under 2020 har vi påbörjat studioinspelning av vår originalrepertoar, 2021 återupptog vi traditionen med Salsa Night i Sundsvall (nu på Sveateatern). 2022 hoppas vi fortfarande kunna genomföra en spelning på festivalen Cubadisco i Havana, Kuba som vi har haft innestående under coronatiden.
Videon är ifrån Nackstakarnevalen 2021, Tess Li sjunger. Och ni kan faktiskt se den stolta kompositören på scen, förutom att bidra till repertoaren är jag också bandets gitarrist.

Lyckad spelning på Cafe Basilica

Idag spelade jag på Café Basilica, Kyrkans Hus i Sundsvall. Fullsatt, med blandat stamgäster, kollegor, gamla elever och vänner. Verkligen en lyssnande publik. Två set med bara mina låtar, det var allt från gamla trotjänare från nittitalet till sånt som blev klart för nån vecka sedan. Publiken var nöjd och jag sålde flera skivor. Är du nyfiken på min musik, provlyssna gärna på spotify eller youtube. Och boka mig gärna! Jag har en omfångsrik och musikaliskt varierad repertoar med texter att känna igen sig i.

Foto: Rick Titrö.
Fick rymdblommor med mig hem!
Café Basilica 20191026

Häxan i farten på Café Basilica. Tyvärr passade hon också på att göra voodoo med videokameran så det blev inget mer än såhär.

Publicerat av Nanna Walderhaug Lördag 26 oktober 2019

Kortkurser och Workshops

Den 19-20/10 kommer jag att vara med och leda workshops på musiklägret Musikklivet  som anordnas av Musik Västernorrland och äger rum på Hola Folkhögskola.  Det ska bli roligt att få jobba ihop med musikintresserade ungdomar som vill satsa på sitt spelande och skrivande!

Boka mig gärna som kortkurs- eller workshopledare, jag har lång erfarenhet av att undervisa i gitarrspel och låtskrivning.

Medverkan på Erik Steen Flamenco Fusions jubileumsskiva

Glad att säga att jag kommer vara med som textförfattare på en låt på nästa skiva med Erik Steen Flamenco Fusion, som de ger ut för att fira 30 år. Det blir den första av mina låtar på spanska som kommer ut på skiva, det känns extra kul i låtskrivarhjärtat. Det var ett tag sen jag skrev texten, men jag kommer framöver få höra Ellen Pontara sjunga den.

Nystart!

Halvtidsanställningen som gitarrlärare på Musik&Kulturskolan blev ett tillfälle att dra igång min musikfirma igen! Jag firade in det nya genom att spela på surströmmingsfest på Rö Folkets Hus. Boka gärna in mig som musik till kaffet, underhållare eller allsångsledare på fest. Jag spelar väl valda låtar ur populärmusikförrådet från 1900-talsschlager och visa till dagens topplistor. Bara bra låtar förstås 😉

Sundsvall och musiken

Hej igen! Efter en tid med långflytt och lärarjobb på heltid vart det visst tyst här så man skulle ju kunna tro att det inte hände nåt…

Så är dock inte fallet! 2017 hamnade jag i Sundsvall i och med nytt jobb på kulturskolan här. Där är jag gitarrlärare och har också haft tillfälle att arrangera musik åt jobbet. I Sundsvall har jag hittat en ny kreativ musikmiljö där jag trivs och börjat bo in mig. Då jag jobbar deltid numera har jag tid över att spela med lokala band som Viva Colombia, Gunbrittådom och, som det ser ut sen förra veckan, också la Nordika. Alltså folkmusik och salsa. Och så skriver jag nya låtar, förstås! Inspelningen av ett nytt album som legat på is kommer så sakteliga igång igen. Ett par spelningar med egen musik har det också blivit, och fler kan det bli. Boka mig, alltså 🙂

Elaka Häxan hälsar från Långrådna!

Hej alla! Igår spelade jag på mysiga Långrådna Kultur och Gästgiveri utanför Valdemarsvik. Det blev drygt en timmas program med mina låtar inför en liten men god publik. Den Elaka Häxan var förstås med och sjöng sin sång som vanligt.