Om mig

Jag har i princip alltid spelat gitarr och sjungit. Någonstans i barndomen började också textförfattandet om än i liten skala. I mina föräldrars skivhylla fanns ett brett urval; Bach, Dylan och Baez, Cornelis, progressiv rock, klassisk gitarrmusik, världsmusik, det mesta.

Den klassiska gitarren blev min grund genom pappa gitarrpedagogen. Senare for jag till Spanien ett år och bekantade mig med flamencospel. Jag tog en musikteaterkurs och förälskade mig i det teatraliska. Uttrycket jag till sist landade i var singer-songwriterns, ”kvinnan med gitarren”.

Vid det laget hade jag mer gitarr i mig än de flesta andra sångare så mitt sätt att spela blev lite av mitt signum. Jag skrev på svenska om det som berörde mig med lika delar poesi och humor. Musikalisk genre var aldrig viktigt: bra melodi, bra text och bra sväng däremot var det jag tog fasta på.

Jag spelade och spelade och åkte Sverige runt med mina låtar. Café- och festivalscener, P2 och lokalradio. Ett antal demos. Efter några år började jag studera vid Musikhögskolan i Piteå där jag tog en Bachelor of Arts i arrangering och komposition, och kom ut på andra sidan spelandes min musik i mycket bättre arr än förut.

Sedan blev det musiklärarvik, kultur-i-vården-gig och teatermusikerjobb och deltidstjänst som gitarr- och låtskrivningslärare på Visskolan i Västervik. Hösten 2014 spelade vi in skivan Falleralla utom jag med tio av mina låtar i mina arr för sång, trumpet, gitarr, kontrabas och trummor. Skivan kom ut våren 2015 och följdes av en rad festivalspelningar. 2017 flyttade jag upp till Sundsvall och började som gitarrlärare på kulturskolan. Här har jag hittat en kreativ och gemytlig musikmiljö som jag som jag trivs väldigt bra i och som jag hoppas kan färga av sig på de nya inspelningarna som jag jobbar på.

Och här är jag nu.